ГоловнаПолітика

Томенко: ПР приховує справжніх кандидатів

Опозиційний лідер вважає, що "регіонали" готові пожертвувати своїми представниками.

Томенко: ПР приховує справжніх кандидатів
Фото: Макс Левин

Партія регіонів у багатьох областях висуває основних і запасних кандидатів у мажоритарці.

Про це заявив віце-спікер, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко. Політик вважає, що здебільшого головними є не ті кандидати, які офіційно презентовані Партією регіонів, а ті, хто не перший місяць фінансово "стимулює виборців" в округах. Томенко зазначив, що, як правило, ці особи є самовисуванцями і "давно отримали згоду місцевої влади на підтримку їхньої виборчої роботи".

"Ці особи отримали доступ до адміністративних приміщень, систем освіти, охорони здоров'я і взяли на себе зобов'язання увійти в "правильну" фракцію влади", - сказав віце-спікер.

За його словами, найбільш показова ситуація в Києві, де цілком очевидно, що так звані самовисуванці з команди Леоніда Черновецького, або відомі депутати, або бізнесмени, визначені як основні кандидати.

"Для того, щоб зберегти владу і мати більшість, яка підтримала б Президента, команда Віктора Януковича йде на те, щоб принести в жертву власних представників від Партії регіонів і через самовисування привести у ВР залежних від влади людей", - сказав Томенко.

Нагадаємо, раніше Томенко заявляв, що необхідно запровадити персональну відповідальність політиків за рекомендованих ними кандидатів у депутати від Об'єднаної опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram