ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає пояснень щодо планів її перевезення з лікарні

Екс-прем'єрка написала заяву Пшонці та Первушкіну.

Тимошенко вимагає пояснень щодо планів її перевезення з лікарні
Фото: http://obozrevatel.com

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до генерального прокурора Віктора Пшонки та начальника Качанівської колонії Івана Первушкіна із заявою, в якій вимагає пояснень з приводу планів припинення її лікування і примусового перевезення з лікарні до в'язниці, а потім - до суду.

Про це сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, повідомляє сайт Тимошенко.

"Юлія Тимошенко написала заяву на ім'я генерального прокурора Пшонки та начальника Качанівської колонії Первушкіна, описала ситуацію і ту інформацію, яку ми отримали про її примусове вивезення. Таку заяву передано. Ми чекаємо на відповідь", - сказав Власенко.

За словами захисника, у своїй заяві Тимошенко вимагає від керівництва Генеральної прокуратури і колонії підтвердити або спростувати інформацію про плани її вивезення, а в разі підтвердження цієї інформації - повідомити, куди і на якій підставі її планують вивезти.

"Не закінчивши лікування, не можна людину вивозити з медичної установи", - наголосив Власенко.

Власенко переконаний, що сьогодні практично підтверджено підозри щодо планів влади припинити лікування Тимошенко і примусово доправити її в суд 14 серпня.

Нагадаємо, суддя Костянтин Садовський переніс судове засідання у кримінальній справі про ЄЕСУ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко на 14 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram