ГоловнаПолітика

Янукович: події навколо "мови" занадто політизовані

Президент зустрівся з представниками наукової і творчої інтелігенції.

Янукович: події навколо "мови" занадто політизовані
Фото: Макс Левин

Події, пов'язані із законом про мовну політику, занадто політизовані.

Про це заявив Віктор Янукович під час зустрічі з представниками інтелігенції, повідомляє прес-служба глави держави.

"Говорячи про події, які відбувалися навколо мовного питання останнім часом і в попередні роки, Віктор Янукович висловив переконання, що вони були занадто політизованими", - сказано в повідомленні прес-служби.

"Мовне питання є дуже дражливим для суспільства, адже українська мова має особливий політико-правовий статус, який піднесено до рівня конституційної норми", - наголосив Президент.

Янукович також зазначив, що в Україні потрібно реалізовувати таку мовну політику, яка дозволила б розвивати мовні відносини в інтересах усіх громадян.

Окрім того, голова держави наголосив на необхідності об'єднати зусилля представників влади, фахівців-мовознавців, представників громадськості для обговорення та вирішення зазначеного питання.

Президент Віктор Янукович готовий піти на компроміс щодо деяких положень "мовного" закону.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр

Нагадаємо, сьогодні, 7 серпня, у Криму відбулася зустріч Януковича з представниками інтелігенції. На зустрічі були 14 представників інтелігенції, зокрема: колишній президент (1991-1994) Леонід Кравчук, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, поет Іван Драч, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram