ГоловнаПолітика

На сайті Олімпіади-2012 Україна так і залишилася областю Росії

Київ проконтролює розвиток ситуації.

На сайті Олімпіади-2012 Україна так і залишилася областю Росії

В інформацію на офіційному сайті Олімпійських ігор у Лондоні досі не внесено правки в біографічні дані кількох російських спортсменів.

Про це заявив прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства Олександр Дикусаров.

Напередодні Ігор Національний олімпійський комітет України звернувся з проханням до організаторів внести правки в біографії російських олімпійців, які народилися в Україні, однак місцем народження яких на сайті вказано Російську Федерацію. Прохання України, сказав Дикусаров, задоволено лише частково, і Київ повторно зажадав змінити дані декотрих членів російської збірної.

"Станом на 6 серпня виправленню підлягає інформація про чотирьох атлетів олімпійської збірної Росії. Посольство України у Великобританії провело телефонну розмову з керівництвом штабу Національного олімпійського комітету України в Лондоні з проханням донести нашу стурбованість ситуацією, що склалася, до організаторів Ігор з метою вжиття невідкладних кроків для її вирішення", - повідомляє Дикусаров. За словами представника українського МЗС, Київ проконтролює розвиток ситуації.

Раніше зі схожим зверненням виступив Національний олімпійський комітет Грузії. Його претензія стосувалася розміщених на сайті Олімпійських ігор даних про російських борців вільного стилю Бесіка Кудухова і Дениса Царгуша, місце народження яких - Абхазія і Південна Осетія відповідно - вказано як територія Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram