ГоловнаПолітика

Опозиція вимагає від Пшонки сказати, чи переводять Тимошенко в колонію

Екс-прем'єр не повинна зазнавати стресу, вважаю її соратники.

Опозиція вимагає від Пшонки сказати, чи переводять Тимошенко в колонію
Фото: www.lrp.lt

Депутати від опозиції звернулися до генпрокурора Віктора Пшонки із запитом, у якому вимагають підтвердити або спростувати інформацію про перевезення Юлії Тимошенко з харківської лікарні.

"З урахуванням провокацій проти лідера Об'єднаної опозиції "Батьківщина" члени ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина", керівники двох опозиційних фракцій надіслали депутатське звернення генеральному прокурору України Вікторові Пшонці з вимогами: по-перше, підтвердити або спростувати інформацію про вивезення Юлії Тимошенко з харківської ЦКЛ №5, де вона проходить лікування", - йдеться в заяві ради Об'єднаної опозиції, опублікованому на сайті партії "Батьківщина" у вівторок.

В опозиції також вимагають повідомити, куди і навіщо планують вивезти Тимошенко, не закінчивши її лікування.

"По-третє, забезпечити виконання розробленої німецько-українською комісією схеми лікування, яка передбачає мінімум 8 тижнів, протягом яких для Юлії Тимошенко не повинно створюватися жодних додаткових зовнішніх стресових ситуацій, у тому числі проведення судових процесів або позапланового вивезення в невідомому напрямку", - наголошено в заяві.

Як повідомляли, 6 серпня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко повідомив, що органи прокуратури мають намір найближчими вихідними перевезти Тимошенко з харківської лікарні в Качанівську колонію №54. На його думку, мета таких дій - отримати другий "штучний вирок" у справі ЄЕСУ, а потім будуть порушувати питання про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram