ГоловнаПолітика

У Тростянці Сумської області перестали працювати міськрада та заклади культури

Працівники змушені були піти у відпустки за власний рахунок.

У Тростянці Сумської області перестали працювати міськрада та заклади культури

Міська рада та заклади культури Тростянця Сумської області перестали функціонувати: працівники змушені були піти у відпустки за власний рахунок.

Як повідомила секретар Тростянецької міськради Аліна Шацька, причиною такої ситуації стала відсутність з 1 серпня 2012 року бюджетного фінансування на утримання цих установ.

"Проблема виникла ще на початку року, коли районна рада силовим рішенням вилучила з міського бюджету більш ніж 1 млн грн, які передбачалися на фінансування закладів культури міста, а районне фінуправління, вилучивши понад 700 тис. грн, зменшило витрати на утримання апарату міськради, яких вистачило лише на сім місяців", - сказала Шацька.

За її словами, звернення до обласної та районної влади поки що не дало жодних результатів.

Шацька зазначила, що за І півріччя цього року доходи міського бюджету були перевиконані, є кошти на рахунках.

Проте депутати міськради, які становлять більшість, утворену фракціями Партії регіонів, "Батьківщина" та СПУ, зірвали п'ять сесійних засідань у липні та засідання в серпні, на яких планували вирішити питання належного фінансування і забезпечення стабільної роботи органу місцевого самоврядування та закладів культури міста.

"Бачачи таку зневагу та бездіяльність із боку частини депутатського корпусу, всі працівники міськради з понеділка (з 6 серпня 2012 року) змушені були піти в безкоштовні відпустки, а жителі міста залишилися практично наодинці зі своїми проблемами", - сказала вона.

У свою чергу, мер Тростянця Юрій Бова повідомив, що в Тростянецькій міськраді відбудеться екстрене засідання виконкому, на якому буде прийнято звернення до Президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова та голови Сумської ОДА Юрія Чмиря з проханням втрутитися в ситуацію.

"Губернатору Сумщини Юрію Чмирю ми вже надіслали факс-запрошення прибути завтра на сесію в Тростянець і подивитися, як "працюють" на благо міста депутати від Партії регіонів", - заявив він.

"Роблю наголос на цьому, тому що за блокуванням роботи міськради стоять депутат обласної ради від цієї політсили Микола Мірошниченко та прихильний до влади заступник голови райради, екс-б'ютівець Едуард Холодов, які особисто впливають на депутатський корпус Тростянецького міськради. Блокування роботи нашого органу місцевого самоврядування - це штучно створена ситуація перед виборами", - наголосив Бова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram