ГоловнаПолітика

В Одесі затримали молдовського шпигуна

У чоловіка виявили секретні документи.

В Одесі за звинуваченням у шпигунстві затримано молдовського журналіста Семена Нікуліна.

Про це, посилаючись на джерела в керівництві Молдови, пише Kommersant.md. За неофіційною інформацією, його затримали через якісь секретні документи.

Нікуліна, як наголошують, узяли під варту ще у квітні, проте тоді про це не повідомили. Тепер видання дізналося про це із джерела в Службі інформації та безпеки Молдови.

За даними газети, журналіста затримали співробітники СБУ на приватній квартирі в Одесі. У нього вилучили документи, які він начебто отримав від господаря помешкання. Передача паперів, як стверджується, була зафіксована прихованими камерами, встановленими у квартирі. Про які саме документи йдеться, не уточнено.

У рамках справи про шпигунство затриманого звинуватили в "передаванні або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам відомостей, що становлять державну таємницю". 16 квітня суд санкціонував його арешт. Зараз журналіста, за даними газети, тримають у слідчому ізоляторі СБУ в Києві.

Про подію  проінформовано молдовське керівництво, яке доручило, щоб посольство республіки в Києві надавало заарештованому співвітчизнику необхідне сприяння.

Інформацію про затримання Нікуліна газеті підтвердили також у МЗС Молдови. Правда, від офіційних коментарів там відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram