ГоловнаПолітика

Дружина померлого "свободівця" наполягає, що його вбили

За її словами, Удода знайшли з ознаками побиття і задушення. І він ніколи не хворів на панкреатит.

Дружина померлого "свободівця" наполягає, що його вбили
Фото: transkarpatia.net

Партію "Свобода" обурила заява міліції про обставини смерті активіста партії з Конотопа Василя Удода.

Про це йдеться в заяві прес-служби Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

За даними прес-служби, дружина Удода Оксана зазначила, що її чоловіка знайшли на березі озера з очевидними ознаками побиття і задушення, він був прикритий гілками і листям.

"Перед тим як вийти з дому 5 серпня, він повідомив дружину про місце, де зберігаються документи розслідуваних ним злочинів, і сказав у разі виникнення непередбачених обставин передати ці документи відповідним людям. Оксана Удод заперечує можливість смерті чоловіка від гострого панкреатиту, оскільки її чоловік був фізично здоровим офіцером запасу і ніколи не хворів на названу недугу", - йдеться в заяві.

Окрім того, великі підозри у членів ВО "Свобода" провокує і той факт, що тіло небіжчика відмовляються видати дружині.

"Свобода" вимагає проведення повторної судово-медичної експертизи в присутності адвоката.

"Також вимагаємо від Генпрокуратури та МВС взяти під контроль цей резонансний злочин і не робити завчасних висновків, а провести відкрите та неупереджене розслідування обставин загибелі Василя Удода", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба ВО "Свобода" повідомила про вбивство в Конотопі члена цієї політсили Удода через його розслідування вирощування і збуту маку і конопель у Сумській області.

Згодом Управління МВС України в Сумській області повідомило, що Удод помер сам. За підсумками розтину нібито встановлено, що смерть настала у зв'язку із загостренням панкреатиту, а чоловік перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram