ГоловнаПолітика

Адвокат Луценка розповів, коли подадуть касацію

Баганець каже, що його влаштує будь-яке рішення суду.

Адвокат Луценка розповів, коли подадуть касацію
Фото: ukrgazeta.com

Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець переконаний, що вони протягом 10 днів подадуть касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України у справі екс-голови МВС.

"У нас фактично вже в чорновому варіанті касаційна скарга готова. Думаю, що ми її подамо протягом 10 днів", - переконаний Баганець.

Адвокат нагадав, що закон надає можливість протягом шести місяців оскаржити їх рішення і Печерського районного суду міста Києва, і Апеляційного суду щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Разом із тим, захисник Луценка вважає, що їхнє звернення до Вищого спеціалізованого суду України нічого не дасть.

 

"Адже сьогодні суди залежні від органів державної виконавчої влади. Як на мене, що швидше з'явиться рішення Вищого спеціалізованого суду, то краще. Мене влаштує будь-яке (рішення, - ред.), бо це нам відкриє дорогу, щоб звернутися до Європейського суду з прав людини. А там, сподіваюся, він розставить усі крапки над "і", - зазначив юрист.

Баганець упевнений, що Європейський суд із прав людини однозначно визнає порушення права Луценка на справедливий суд.

Нагадаємо, 16 травня цього року Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні апеляції на вирок Печерського районного суду столиці, яким колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка засуджено до чотирьох років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram