ГоловнаПолітика

Андрухович: у Раді потрібні не письменники, а кулачні бійці

Письменник вважає, що підтримувати слід лише Об'єднану опозицію.

Андрухович: у Раді потрібні не письменники, а кулачні бійці

Письменник Юрій Андрухович вважає, що у Верховній Раді потрібні не письменники, а кулачні бійці.

Про це він заявив в інтерв'ю порталу "Буквоїд".

"У парламенті нам потрібні не письменники, а добрі кулачні бійці. Останніми роками все вирішувала здатність заблокувати або розблокувати трибуну та президію. Усі згубні для України рішення протискали через розбиті носи, вивихнуті щелепи, струси мозку. І наші завжди програвали ці бої", - вважає письменник.

Андрухович зазначив, що не отримував пропозиції стати депутатом від будь-яких політичних сил.

"Ні, не пропонували. Я не є впливовою особою або авторитетом", - зазначив він.

Окрім того, письменник заявив, що потрібно підтримувати лише Об'єднану опозицію.

"Я вважаю, що треба підтримувати виключно і тільки Об'єднану опозицію - і все. Інших варіантів позбутися нинішнього режиму ми не маємо. Якщо в нас і цього разу противладні голоси будуть розпорошені, то до побачення, Україно", - заявив Андрухович.

Відповідаючи на питання про ідеальні стосунки влади та письменників, Андрухович зазначив: "Ідеально, щоб вони не мали жодних стосунків. Це означає, що письменник повинен бути від влади стовідсотково незалежний. При цьому він має право владу критикувати, а влада його - ні. Ця гра в одні ворота є обов'язковою умовою нормальності. Це правила гарного тону для демократичного суспільства. Якщо все відбувається якось по-іншому, то це вже очевидна ознака того, що з демократією тут проблеми".

Нагадаємо, в передвиборних перегонах узяли участь чимало письменників і зірок шоу-бізнесу. Зокрема, письменники брати Капранови підтримали партію "Собор". Максим Кідрук і Марія Матіос приєдналися до партії Віталія Кличка "УДАР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram