ГоловнаКультура

У Києві під вибори активно шукають адекватних охоронців

Від претендентів потрібна спортивна зовнішність.

У Києві під вибори активно шукають адекватних охоронців
фото из архива
Фото: Макс Левин

У Києві активно наймають молодих людей для охорони виборчих штабів, агітаційних наметів і політичних мітингів. За два-три місяці можна заробити близько 12 тис. гривень.

Від претендентів потрібна спортивна зовнішність і вміння ввічливо спілкуватися з людьми, пише газета "Сегодня".

"Потрібні люди для охорони території Верховної Ради на період із 28 серпня до кінця виборів (2 місяці). Робота 10 годин на день. Зарплата - 4 500 грн/міс., розрахунок кожного відпрацьованого дня. Вимоги: адекватні молоді люди міцної статури, які вміють реагувати потрібної миті і ввічливо спілкуватися з людьми", - йдеться в одному з оголошень.

Також дуже багато претендентів відгукнулося на оголошення "Для охорони об'єкта на Хрещатику на час виборів". За роботу обіцяють платити 140 грн щодня, а вимоги мінімальні. Беруть навіть студентів, військова підготовка не обов'язкова, зріст, вага і місце проживання значення теж не мають. Як пояснив автор оголошення, найняті люди будуть охороняти мітинги на Хрещатику.

Автор ще одного оголошення про винайм охоронців на час виборів розповів: "Ми не працюємо ні на яку конкретну політичну силу, а співпрацюємо відразу з п'ятьма партіями. 400 грн можна заробити на охороні мітингів, захищаючи людей під час конфліктів, наглядаючи, щоб усе було гаразд. Але це робота не на щодень. Також ми набираємо охоронців наметів - зарплата від 50 до 240 грн за день, плюс обід. Згодом потрібно буде охороняти штаби".

"Бажано, щоб хлопець був міцної статури, може, колишній спортсмен. Ось і всі вимоги. Також потрібно залишити ксерокопію паспорта й ідентифікаційного коду. Старт - уже через кілька днів", - пояснив він.

За охорону передвиборних штабів обіцяють 200 грн на добу, заманюють тим, що вночі є можливість поспати, а досвід роботи не обов'язковий. Головне - не пити, не грубіянити і виглядати спортивно. За іншими оголошеннях охоронцям обіцяють 4 000 грн на місяць, а виплату - щотижня. Набирають здорових, міцних, спортивних хлопців. "Робота без вихідних, потрібно буде забезпечувати порядок під час масових заходів, охороняти апаратуру і сцену. Не переживайте, це не небезпечно, заворушень і бійок не передбачається, все мирно і законно", - сказав автор оголошення.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду відбудуться 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram