ГоловнаПолітика

Іващенко: моя кримінальна справа має кон'юнктурно-замовний характер

Екс-в.о. міністра вважає справу проти себе помстою.

Іващенко: моя кримінальна справа має кон'юнктурно-замовний характер
Фото: kyivpost.ua

Колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко, засуджений Печерським судом Києва до п'яти років тюремного ув'язнення, упевнений, що його замовили "впливові негідники".

Про це Іващенко розповів в інтерв'ю виданню Коммерсантъ-Украина.

"Сфабрикована проти мене кримінальна справа має очевидний кон'юнктурно-замовний характер. Це переслідування - справа рук впливових негідників, які вміло відплатили мені за те, що 2009 року я домігся, аби їх вигнали з Міноборони, тим самим позбавивши цих ділків, які наживалися на дерибані ресурсів Збройних сил України, найбільш ласої та прибуткової частини їхнього брудного бізнесу", - сказав він.

При цьому він зазначив, що сьогодні не є членом жодної політичної партії, руху, громадської організації і ніколи не був ним у незалежній Україні.

"Політичності" справі надали "найбільш Печерський суд у світі" і головуючий на процесі суддя Сергій Вовк, який, грубо порушуючи закони, Конституцію, Конвенцію про захист прав людини, організував відвертий, жорстокий фарс і судилище - поглумився над моїми правами людини і громадянина, розтоптав їх", - заявив Іващенко.

Він також упевнений, що Апеляційний суд не має іншого варіанта, окрім як відпустити його на волю.

"Я розраховую на законне і справедливе рішення суду. В апеляційних скаргах я і мої адвокати досить аргументовано, мотивовано і конкретно обґрунтували не просто юридичну неспроможність вироку, а й його незаконність", - сказав він.

"Ухвалюючи рішення, Печерський суд спирався - всупереч вимогам закону - виключно на досудові матеріали", - наголосив Іващенко.

"Існує лише одне пояснення цього: під час судового розслідування справи не підтвердилося жодне з висунутих мені звинувачень, не були доведені ні мотив, ні умисел, ні моя участь в інкримінованих мені злочинах. Якщо коротко - не була доведена моя провина", - впевнений він.

Нагадаємо, на 14 серпня призначено розгляд його справи в Апеляційному суді Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram