ГоловнаПолітика

Волинські комсомольці скинули учасникам "Бандерштату" агітлистівки

Організатори стверджують, що могли постраждати учасники фестивалю.

4 серпня в Луцьку під час другого дня фестивалю "Бандерштат - 2012" у небі на критично низькій висоті маневрував параплан, з якого скинули листівки агітаційного змісту.

Про це повідомили в прес-службі оргкомітету фестивалю.

"Листівки були підписані організацією "Комсомол Волині", проте не містили відомостей про тираж, місце друку та відповідального за друк цих матеріалів, що є грубим порушенням законодавства України", - йдеться в повідомленні.

Фото: zaxid.net

В оргкомітеті також зазначають, що виконання польотів над територією фестивалю ніяк не погодили з організаторами заходу, а отже, воно могло загрожувати життю та здоров'ю учасників заходу. Крім того, за їхніми словами, "інформація, яка містилася в листівках, розпалює міжнаціональну і політичну ворожнечу".

"На агітаційній продукції комсомольців зображено військового злочинця Адольфа Гітлера поруч із почесним громадянином міста Луцька Степаном Бандерою та Романом Шухевичем. Такі листівки обурюють сотні тисяч лучан і мешканців Волині та можуть привести до конфліктів", - повідомили організатори фестивалю "Бандерштат - 2012".

Фото: zaxid.net

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram