ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція присягнула не зраджувати виборців (Документ)

Опозиціонери пообіцяли звільнити Тимошенко і захищати права людей.

Опозиція присягнула не зраджувати виборців (Документ)
Фото: byut.com.ua

Усі кандидати в народні депутати від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" присягнули в неділю на вірність українському народові.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", свою присягу кандидати від опозиції скріпили особистими підписами.

І ті, хто увійшов до списку, і ті, хто буде балотуватися в мажоритарних округах, зобов'язалися докласти всіх зусиль для звільнення в Україні політичних в'язнів Юлії Тимошенко та Юрія Луценка та захисту прав і свобод кожного українця.

Кандидати також поклялися неухильно виконувати в майбутньому рішення фракції й дотримуватися фракційної дисципліни, а також узяли публічне зобов'язання скласти із себе повноваження народних депутатів, якщо їхня політична позиція піде врозріз із позицією Об'єднаної опозиції.

Кожен кандидат урочисто пообіцяв у разі обрання народним депутатом увійти у фракцію "Батьківщина" у Верховній Раді VII скликання і ні юридично, ні фактично не виходити з неї протягом чинності мандата, наданого йому виборцем.

"Першою мала підписати цю клятву Юлія Тимошенко, вона скріпила її кров'ю - рік перебуваючи за ґратами, рік ув'язнена режимом Віктора Януковича, вона довела, що присягнула українському народові і вона виконує цю присягу", - заявив народний депутат Арсеній Яценюк.

До присутніх також звернулися Борис Тарасюк, Анатолій Гриценко, Сергій Соболєв, Микола Томенко, Григорій Немиря, Ірина Луценко і Микола Княжицький.

Нагадаємо, сьогодні виповнюється рік, як суддя Родіон Кірєєв постановив заарештувати Юлію Тимошенко.

Присяга Александра Турчинова
Фото: http://byut.com.ua
Присяга Александра Турчинова

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram