ГоловнаПолітика

У польському консульстві в Луцьку "шенгенку" продавали не тільки українцям

Візи отримували афганці, чеченці, іранці та жителі Африканського континенту.

У польському консульстві в Луцьку "шенгенку" продавали не тільки українцям
Фото: zem.ru

Працівники консульства Польщі в Луцьку спільно з місцевим підприємцем організували злочинну групу, яка вже другий рік "практично монопольно" продає польські візи, які обходяться їхнім клієнтам від 300 до 900 євро.

Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на джерело, близьке до консульства.

Джерело зазначило, що ця група видавала візи не тільки українцям, але й іноземцям, які не проживають в Україні, серед яких згадало афганців, чеченців, іранців і жителів Африканського континенту.

"Видачу нелегальних віз поставили на потік, і практично повністю монополізували цей ринок, а це десятки тисяч євро на день", - сказав співрозмовник.

"Взагалі не стояло питання про неможливість видачі віз, за гроші можна було зробити все", - додав співрозмовник.

За інформацією джерела, тримісячна шенгенська віза коштувала в середньому 300 євро, на півроку - 450 євро, а річна - від 600 до 900 євро.

Водночас джерело зазначає, що в цю групу, між іншим, входить головний візовий консул у Луцьку і підприємець, у якого консульство орендує приміщення, зазначивши, що це загальновідома в місті інформація.

"Громадськість взагалі здивована, що тільки зараз з цього зчинився скандал, тому що всі в Луцьку знають, де і за скільки можна зробити візу", - сказало джерело.

Також співрозмовник зазначив, що жителі міста неодноразово інформували про корупцію в Луцькому консульстві його працівників та польських журналістів, зазначивши, що відповідні документальні підтвердження мають українські правоохоронці.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що цього тижня польська GazetaPolskaCodziennie написала про створення, щонайменше, трьома працівниками консульства Польщі в Луцьку злочинної групи, яка нелегально видавала візи і, можливо, була причетна навіть до торгівлі людьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram