ГоловнаПолітика

До Тимошенко обмежать доступ відвідувачів

Екс-прем'єр в період з 5 серпня 2011 року по 31 липня 2012 року провела понад 340 зустрічей.

До Тимошенко обмежать доступ відвідувачів
Фото: www.lrp.lt

Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області та адміністрація Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" мають намір обмежити доступ відвідувачів до колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це сказано в їх спільній заяві.

У заяві наголошується, що за час перебування в Київському слідчому ізоляторі, Качанівській виправній колонії і ЦКЛ "Укрзалізниці" (обидві - Харків) Тимошенко в період з 5 серпня 2011 року по 31 липня 2012 року провела понад 340 зустрічей із захисниками, родичами, іншими особами, представниками іноземних держав і міжнародних організацій загальною тривалістю понад 780 годин.

Як відомо, українські лікарі і фахівці клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) неодноразово, в тому числі під час  останнього медичного огляду Тимошенко 30 липня, рекомендували максимально обмежити кількість відвідувань на час перебування засудженої в стаціонарі і зосередитися безпосередньо на її реабілітаційному процесі.

"З метою усунення негативного впливу зустрічей на процес реабілітації засудженої, які проводилися на несистемній основі, органи Державної пенітенціарної служби України в подальшому неухильно дотримуватимуться норм українського законодавства щодо кількості побачень згаданої засудженої із захисниками, її родичами, народними депутатами, представниками іноземних держав і міжнародних організацій, а також іншими особами", - сказано в документі.

Водночас у Пенітенціарній службі заявили, що і надалі надаватимуть безперешкодний доступ до Тимошенко медиків.

Проте відвідування засудженої Тимошенко іншими особами буде обмежуватися і проводитися відповідно до вимог українського законодавства і у вільний від проходження медичних процедур час.

Нагадаємо, 31 серпня Міністерство охорони здоров'я заявило, що українські та німецькі лікарі рекомендують Тимошенко обмежити кількість зустрічей з відвідувачами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram