ГоловнаПолітика

Карпачову викрили у нераціональному використанні коштів

Рахункова палата знайшла неузгодженості в роботі відомства.

Карпачову викрили у нераціональному використанні коштів
Фото: glavcom.ua

Секретаріат колишнього Уповноваженого ВР України з прав людини 2011 року і I кварталу 2012 року нераціонально використовував призначені кошти. Водночас в основному забезпечив виконання затверджених паспортом програми "Парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини" результативних показників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Рахункової палати.

Однак існуюча практика фінансового забезпечення діяльності Уповноваженого не сприяє створенню належних умов для функціонування цього інституту, як це передбачено Законом України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини".

Призначення на поточні витрати 2011 року були затверджені Секретаріату Уповноваженого на рівні визначеного Мінфіном граничного обсягу в сумі 19 млн. грн., з яких 92,2% становили витрати на оплату праці. При цьому обсяги інших поточних витрат були зменшені майже на 25% порівняно з 2010 роком. На 2012 рік бюджетні призначення на поточні витрати затверджені майже на рівні 2011 року, а капітальні взагалі не передбачалися.

Проте, у відомстві зазначили, що нормативно-правова база містить неузгодженості і вимагає удосконалення. Окремі положення закону про Уповноваженого в частині фінансового забезпечення його діяльності не узгоджуються з Бюджетним кодексом України.

Організаційно-правове врегулювання потрібно для виконання працівниками Секретаріату функцій в регіонах на постійній основі. На час аудиту без певних функцій і повноважень у 5 регіонах України (АР Крим, міста Краснодон, Дніпропетровськ, Львів та Ужгород) на постійній основі працювали 11 посадових осіб Секретаріату.

"У зв'язку з тим, що реконструкція адміністративної будівлі Секретаріату проводилася без відселення його працівників, вакантними постійно були посади в середньому на рівні 55% від штатної чисельності. Рахункова палата рекомендувала Секретаріату оптимізувати чисельність своїх працівників і забезпечити укомплектування цих посад згідно зі штатним розкладом", - підбили підсумки у Рахунковій палаті.

Нагадаємо, 27 квітня Ніна Карпачова була звільнена з посади омбудсмена, яку обіймала з 1998 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram