ГоловнаПолітика

Президент відтепер націлюється на 2015 рік, - Гудима

На думку народного депутата, голова держави не підпише "мовний" закон і поверне його на доопрацювання в парламент.

Президент відтепер націлюється на 2015 рік, - Гудима
Фото: Макс Левин

І влада, і опозиція сьогодні тішать себе ілюзіями, що ухвалення "мовного" закону дасть їм змогу залучити електорат на майбутніх парламентських виборах. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив Олександр Гудима, народний депутат України (БЮТ).

"А насправді я не вірю, щоб одна або інша частина могла залучити на свій бік додаткову кількість електорату. Це питання обговорюють усередині кожного табору. Кожен табір прискорюється, як бджоли, які відчувають якусь тривогу. Буде певне пожвавлення - у пресі та під час виборчих кампаній. Але воно не матиме ніякого впливу на голосування. Ми не знаємо ще про дії Президента. Він сьогодні думає не про парламент, він забезпечений необхідною інформацією, що з нього (парламенту, - ред.) буде зліплено. Якщо взяти мажоритарників, з якими вони вже укладають різні угоди, то, ніде правди діти, опозиція не має жодних шансів на 226 голосів. У Януковича теж слабкі шанси здобути 226 постійних. Зате в нього є шанси домагатися необхідних голосувань, які йому потрібні, щоб його існування як Президента тривало. Янукович відтепер націлюється на 2015 рік. Тому його проблеми з законом про мови зовсім не хвилюють. Він тепер дивиться на це з погляду свого іміджу", - вважає він.

Рішення Віктора Януковича щодо закону про мови буде справедливим

— Ганна Герман, радник Президента

При цьому народний депутат зазначив, що, на його думку, в найближчі два тижні Віктор Янукович не підпише "мовний" закон, а поверне його до парламенту на доопрацювання.

"Він може повернути цей законопроект до Верховної Ради зі своїми зауваженнями, щоб бути таким собі арбітром. Він це робить дуже часто. Повертає закон, не підписавши, через два тижні в парламент. Там будуть зауваження - можливо, несуттєві, але він на цьому заробляє бали, мовляв, бачте, захисник Конституції. Думаю, що цей закон буде підписано в жовтні, після гри Януковича та після його зауважень", - вважає Олександр Гудима.

Як відомо, 31 липня голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав Закон "Про засади державної мовної політики", що розширює застосування російської мови на регіональному рівні, документ спрямовано на підпис Президенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram