ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Герасим'юк розповіла, чому не потрапила в опозиційний список

Депутат від НУ-НС каже про рішення Яценюка.

Герасим'юк розповіла, чому не потрапила в опозиційний список
Фото: changewmoney.ru

Народний депутат від НУ-НС Ольга Герасим'юк отримувала пропозицію від екс-прем'єра Юлії Тимошенко балотуватися від Об'єднаної опозиції, проте до списку не потрапила.

Про це заявила сама Герасим'юк.

"Відверто кажучи, я не хочу уподібнюватися до тих, хто зараз починає ображатися і волати. Перед виборами я розглядала кілька пропозицій, природно, від опозиційних сил, але головною для мене була пропозиція Юлії Володимирівни Тимошенко увійти в її команду. Тому я дала таку згоду", - зазначила екс-журналістка.

За її словами, запрошення від Тимошенко надійшло, ще коли екс-прем'єр була на волі.

"Коли вона ще була тут, на волі, ми зустрічалися, і вона мене дуже просила бути поруч. Я вважаю, що з нею ведуть нечесну і цинічну гру, тому завжди виступаю за її звільнення і буду це робити. Моя позиція як члена Моніторингового комітету ПАРЄ завжди була однозначною - випустити політичних в'язнів, дати всім рівні умови, забезпечити для всіх чесні суди і так далі", - зазначила депутат.

За словами нардепа, не включати її до списку "Батьківщини" було особистим рішенням Арсенія Яценюка. "Те, що мене не виявилося в цьому списку навіть на останній позиції, для мене, звичайно, стало новиною. Мені вночі подзвонили друзі і сказали, що Арсеній Петрович особисто ветує мою персону. Причому з якихось особистих, неполітичних причин", - розповіла Герасим'юк.

"Не думаю, що було мало місця, тим паче, я своєю роботою засвідчила власну позицію в команді. І мені неодноразово це висловлювали, зокрема керівники "Батьківщини". Я не можу коментувати мотиви рішення Арсенія Петровича про моє випадання зі списку, оскільки він мені особисто так і не подзвонив і нічого не пояснив. Хоча я хотіла з'ясувати ситуацію, він не відгукнувся", - додала член НУ-НС.

Водночас депутат відмовилася оцінювати виборчий список "Батьківщини", зазначивши, що "цьому списку судилося давати оцінку виборцям".

Нагадаємо, у списки Об'єднаної опозиції не потрапив і депутат Тарас Стецьків. Він заявив, що невключення в команду "ідейних опозиціонерів" є програшем для опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram