ГоловнаПолітика

Тимошенко не зможе довго відпочити від суду

Захисник хоче знати, звідки взяли гроші на "відеосуд".

Тимошенко не зможе довго відпочити від суду
Фото: Макс Левин

Суд у справі корпорації ЄЕСУ заледве чи зважить на рекомендації лікарів про необхідність забезпечити спокій екс-міністру Юлії Тимошенко на період до восьми тижнів.

Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Суду ці рекомендації по барабану... Це не суд, це профанація. Прокурори говорять заготовками. Я сьогодні зацитував і подав письмову відмову Юлії Тимошенко від участі у відеоконференції. Про що вони далі могли говорити? Вони могли сказати: все, стоп, є письмова відмова. Але вони будуть відеоконференцію організовувати. У них усе стоїть - вони навіть не приховують нічого", - сказав Власенко.

Він повідомив, що в лікарні, де Тимошенко проходить курс лікування, приміщення для проведення відеоконференції знаходиться на 9-му поверсі - на тому самому, де палата екс-прем'єра.

"На 9-му поверсі вже сидить людина за комп'ютером, просто біля дверей. Просто за дверима, наскільки я знаю, величезний екран, майже на всю кімнату, лежанка для Юлії Володимирівни, місця для охоронців, і вночі тут чергувала дуже велика кількість співробітників міліції", - сказав Власенко.

Він повідомив також, що має намір надіслати депутатський запит, щоб з'ясувати, зокрема, за які кошти закуплено і встановлено апаратуру для проведення відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram