ГоловнаПолітика

Опозиція вважає Литвина злочинцем

На думку Об'єднаної опозиції, закону про мови просто не існує.

Опозиція вважає Литвина злочинцем
Фото: korrespondent.net

Об'єднана опозиція вважає, що, підписавши "мовний закон", спікер Володимир Литвин став співучасником злочину.

Про це йдеться в її заяві.

Опозиція нагадує, що вчора за поданням фракції Партії регіонів більшість підтвердила свою довіру Литвину як спікеру. Сьогодні ж спікер заявив, що в нього немає іншого виходу, як підписати цей закон і скерувати на підпис Президенту.

"Відразу після голосування в понеділок стало зрозуміло, що заради таких політичних хитрощів "регіонали" знайшли "достатні" аргументи для фракції Блоку Литвина та спікера особисто. Ясна річ, що підписувати антиконституційний закон Литвин погодився в обмін на його збереження на посаді голови так званої Верховної Ради, а члени його фракції прийняли хабар від Януковича у вигляді включення їх тушок у прохідну частину списку Партії регіонів", - заявляє опозиція.

Об'єднана опозиція переконана, що Литвин не мав ніякого права підписувати закон про мови, "тому що ні в першому, ні в другому читанні його не ухвалювали".

"Такого закону просто не існує. Порушення Конституції і регламентних норм і процедур були настільки кричущими, що немає жодних правових підстав вважати цей стос паперів законодавчим актом", - сказано в заяві.

"Підписавши цю антиконституційну писанину як закон, Литвин став співучасником злочину, який полягає в прямому порушенні вимог статті 10 Конституції України, яка разом із рішеннями Конституційного Суду чітко регулює порядок використання мов в Україні. Цей крок став ганебною точкою в кар'єрі безпринципного політикана, готового заради власного порятунку порушити і закони, і норми моралі", - вважають в опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram