ГоловнаПолітика

Азаров обіцяє платити за медалі більше, ніж Росія

Прем'єр заявив, що грошова винагорода за золоту медаль буде більшою, ніж у Росії.

Азаров обіцяє платити за медалі більше, ніж Росія

Уряд має намір на своєму засіданні 1 серпня збільшити розмір преміальних за нагороди, які отримають українські спортсмени на Олімпійських іграх.

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив журналістів після відвідування Республіканського вищого училища фізичної культури в Києві.

"Я був у Лондоні на відкритті Олімпійських ігор і розмовляв зі своїми колегами. Цікавився, які преміальні виплачує країна своїм олімпійським чемпіонам. Дійшов висновку, що нам треба не відставати. Тому завтра уряд розгляне і таке рішення прийме", - сказав Азаров.

Він не озвучив розмірів нових премій для переможців на Олімпійських іграх, проте зазначив, що рівень виплат буде вищий, ніж у Російській Федерації.

"Наш розмір премій буде не меншим, ніж російський, а дещо більшим. Я вам скажу, скільки в Росії - в Росії 123 тисяч доларів. Наші спортсмени отримуватимуть преміальні не менші, ніж у наших сусідів", - сказав Азаров.

Окрім того, він привітав усю Україну з першою золотою медаллю на Олімпійських іграх і висловив сподівання, що українські спортсмени на Олімпіаді в Лондоні здобудуть іще не одну нагороду.

Як повідомляли, досі українські спортсмени за золоту медаль на Олімпіаді отримували 100 тис. дол., за срібну - 70 тис., за бронзову - 50 тис. дол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram