ГоловнаПолітика

Корупція і згортання громадянських свобод будуть основними питаннями виборчої кампанії, - б'ютівець

Опозиція буде критикувати пенсійну реформу і виступатиме за продовження мораторію на продаж землі.

Корупція і згортання громадянських свобод будуть основними питаннями виборчої кампанії, - б'ютівець

Основними питаннями в порядку денному передвиборної кампанії будуть проблема корупції та згортання демократії і свободи слова в Україні. Про це в коментарі Інституту Горшеніна заявив Віктор Олійник, народний депутат України (БЮТ).

"У центрі передвиборної кампанії будуть ті проблеми, які сьогодні створює влада. Це тотальна корупція - сьогодні про це відкрито говорять у парламентах європейських країн. Величезною проблемою є те, що відбувається згортання демократії і свободи слова, політв'язні в Україні. Я переконаний, що це зрозуміло кожній людині, адже сьогодні кожна людина себе почуває фактично беззахисною. Ми бачимо, що сьогодні відбувається щодо керівників і лідерів опозиційних політичних сил - обшуки, переслідування. Ми бачимо, як багато кандидатів від Об'єднаної опозиції через цей шалений тиск, переслідування їхніх родичів, їхніх знайомих просто змушені відмовлятися бути кандидатами в депутати", - сказав народний депутат.

При цьому він виокремив ключові питання, яким має намір приділити увагу Об'єднана опозиція. "Перш за все, якщо говорити про саму Верховну Раду - це те, що людина, яка буде представляти або мажоритарний округ - це є частина виборців, - або кандидат за списком, який буде представляти політичну силу, несе особисту відповідальність за всі голосування у Верховній Раді. Тобто відкритість і прозорість у політиці. Можливо, це банально і піднесено звучить, але ми дійсно про це будемо говорити і будемо це пропонувати суспільству", - заявив опозиціонер.

За словами Олійника, під час виборчої кампанії опозиція буде активно критикувати непопулярну пенсійну реформу і виступатиме за продовження мораторію на продаж землі. "Ми категорично не сприймаємо пенсійної реформи, яку Верховна Рада України прийняла трохи більш ніж рік тому, і вона буде нами змінена. Вона спрямована на одне - на те, щоб люди, фактично не мали можливості дожити до старості і просто жити на пенсії.

Серед інших соціальних речей, про які ми будемо говорити - питання землі. Я думаю, воно буде вкрай актуальне та важливе, оскільки влада буде намагатися проштовхнути те, що з 2013 року земля буде об'єктом купівлі-продажу. Ми виступаємо за продовження мораторію на це, дивлячись на те, що сьогодні ні суспільство, ні юридична правова база не готові до цього процесу", - сказав Володимир Олійник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram