ГоловнаПолітика

Турчинов: "Батьківщина" готова йти на вибори

На з'їзді Об'єднаної опозиції обрано президію

Турчинов: "Батьківщина" готова йти на вибори
Фото: byut.com.ua

З'їзд партії "Батьківщина" ухвалив рішення балотуватися на виборах народних депутатів України. Про це під час зібрання заявив керівник Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

"Батьківщина" готова йти на вибори і готова перемагати", - сказав Турчинов і додав: "Сьогодні в одній команді всі лідируючі опозиційні партії, всі можливості та ресурси цих політичних сил. Ми об'єдналися, і всіх нас об'єднала Батьківщина".

Олександр Турчинов зазначив, що "це нова політична якість". "Це не демонстративна, а справжня відповідальність за Україну", - заявив він.

Після чого він запропонував делегатам проголосувати за рішення брати участь у виборах народних депутатів. Рішення було прийнято одностайно.

Крім того, на з'їзді обрано президію, першим номером стала екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Виступаючи з трибуни, Турчинов заявив, що Тимошенко було обрано в президію незважаючи на те, що вона перебуває в ув'язненні. "Вона за ґратами, але вона з нами", - сказав Турчинов.

Наступним у президії виявився голова Ради опозиції Арсеній Яценюк, за ним лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, народні депутати від фракції БЮТ-Б В'ячеслав Кириленко, Сергій Соболєв, Борис Тарасюк, Андрій Кожем'якін, лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, дружина екс-міністра МВС Юрія Луценка Ірина Луценко, народний депутат Ярослав Федорчук, Григорій Немиря та Олександр Турчинов.

Крім того, Турчинов повідомив, що в з'їзді беруть участь близько 3,4 тис. осіб, а з 149 запрошених делегатів на момент відкриття зібрання присутні 136.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram