ГоловнаПолітика

Литвин вирішив написати звернення Януковичу

Спікер каже, що робить щодо закону про мови все, що в його силах.

Литвин вирішив написати звернення Януковичу
Фото: segodnya.ua

Спікер парламенту Володимир Литвин має намір скерувати звернення Президенту Януковичу, в якому викладе власну позицію щодо закону про мови.

Про це В. Литвин сказав в інтерв'ю журналістам під час робочої поїздки в Житомирську область.

"У цьому випадку я робив і роблю більше, ніж це в моїх силах. Усе інше залежить від того, як Верховна Рада поставиться до цієї проблеми", - сказав спікер.

Литвин підтвердив, що на позачергову сесію парламенту 30 липня виніс питання про скасування низки раніше ухвалених рішень, у тому числі чотири проекти постанов, які стосуються мовної тематики (про переголосування закону). Водночас він зазначив, що нині складно спрогнозувати, як розвиватимуться події на позачерговій сесії парламенту.

Литвин повідомив, що, відповідно до ст. 131 Регламенту ВР, запропонував зміни й уточнення до мовного закону, і якщо депутати їх підтримають, то "абсолютна більшість проблем, які викликають нарікання і складну суспільну реакцію, було б усунуто".

Він також уточнив, що відкриє позачергову сесію, але коли депутати будуть розглядати кадрові питання, у тому числі щодо його відставки, то засідання має вести або перший заступник, або заступник голови ВР, або парламент може обрати голову з числа народних депутатів.

Нагадаємо, раніше Володимир Литвин заявив, що не відкликав заяви про відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram