ГоловнаПолітика

Тимошенко і Луценко очолять опозицію на виборах, Княжицький - у списку, але Шевченко віддав перевагу Королевській

Ірина Луценко та Олександра Кужель - теж, Давид Жванія - ні.

Тимошенко і Луценко очолять опозицію на виборах, Княжицький - у списку, але Шевченко віддав перевагу Королевській
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція завершила формування передвиборного списку.

Квоти, як і планувалося, практично порівну розділені між "Батьківщиною" і "Фронтом Змін". У списку ще можливі незначні зміни, але в цілому його вже затверджено Юлією Тимошенко. Очолить його сама Тимошенко. Друге місце - екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

Про це Lb.ua стало відомо з власних джерел.

На третьому місці - народний депутат від НУ-НС, лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк (передбачається, що після відмови ЦВК реєструвати Тимошенко і Луценко кандидатами в нардепи, Яценюк автоматично стане першим у переліку). Четверте місце - народний депутат, лідер партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв, п'яте місце посіла дружина Юрія Луценка Ірина. Заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов - лише шосте, а народний депутат, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко буде на сьомому місці.

Крім того, за наявною інформацією, в зведеному списку Об'єднаної опозиції "За Батьківщину" - за квотою "Фронту Змін" - фігурують генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький і футболіст Андрій Шевченко.

За квотою БЮТу йдуть Олександра Кужель, колишній голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Крім того, в першій десятці списку буде і колишній віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Григорій Немиря, але відсутній герой корупційного скандалу Роман Забзалюк.

Однак у списку немає дочки Юлії Тимошенко Євгенії, а також народного депутата від НУ-НС Давида Жванії.

Водночас список Партії регіонів, з'їзд якої також відбудеться в понеділок, 30-го липня, ще доробляється. Зараз у ньому є досить багато маловідомих широкій публіці прізвищ, переважно - бізнес-партнери вищих представників нинішньої влади.

Водночас партія "УДАР" Віталія Кличка збереться на з'їзд 1 серпня. Передбачається, що здійснюватиметься пряма трансляція форуму в Інтернет.

Серед кандидатів від "УДАРу", за наявною інформацією, велика імовірність побачити екс-главу СБУ Ігоря Смешка, лідера партії "Нова сила" Юрія Збітнєва і бізнесмена Євгена Черняка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram