ГоловнаПолітика

МОЗ: процес реабілітації Тимошенко завершено

Підстав залишатися екс-прем'єру в стаціонарі, на думку міністра охорони здоров'я, немає.

МОЗ: процес реабілітації Тимошенко завершено
Фото: Макс Левин

Процес реабілітації екс-прем'єра Юлії Тимошенко успішно завершено.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, - повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"На сьогодні міжнародна комісія, до складу якої входять німецькі й українські лікарі, на підставі всіх наявних даних про стан здоров'я пацієнтки Тимошенко, на підставі тієї кількості процедур, які пройшла хвора, заявляє про успішне завершення процесу реабілітації", - зазначила Богатирьова.

Водночас міністр зазначила, що Тимошенко дуже активна, проводить багато різноманітних зустрічей. "А це свідчить про динаміку поліпшення здоров'я пацієнтки і про те, що її реабілітація досягла позитивного результату", - заявила міністр охорони здоров'я.

Богатирьова нагадала, що півроку тому Тимошенко звернулася до медиків пенітенціарної служби з проханням надати можливість обстеження і залучити до її лікування іноземних фахівців. "Тоді було створено міжнародну комісію, до складу якої увійшли німецькі лікарі клініки "Шаріте" й українські медики. До речі, клініка "Шаріте" має гарну репутацію, тому і лікування, і діагностика, і реабілітація пацієнтки повинні бути ефективними", - зазначила вона.

Однак, за словами міністра охорони здоров'я України, за всіма стандартами лікування такої хвороби, як у екс-прем'єра, підстав для тривалого перебування на стаціонарному лікуванні немає.

"Тому, коли українські медики провели всі процедури, рекомендовані німецькими лікарями, постало питання, які рекомендації далі потрібно давати пацієнтці. Зараз із невідомих причин німецькі лікарі клініки "Шаріте" скасували відвідування свого представника Тимошенко. Уже 16 днів німецькі медики не приїздять в Україну і не обстежують Тимошенко, спілкуються з хворою тільки по телефону. Саме тому ухвалити план подальшої реабілітації Тимошенко разом із німецькими лікарями не вдається", - зауважила Богатирьова.

Міністр охорони здоров'я України зазначила, що вітчизняні медики залишаються осторонь від політизації процесу лікування Тимошенко і намагаються і далі професійно виконувати свої обов'язки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram