ГоловнаПолітика

На позачерговій сесії ВР депутати займуться договором про ЗВТ із СНД

Рада опублікувала порядок денний на 30 липня.

На позачерговій сесії ВР депутати займуться договором про ЗВТ із СНД
Фото: Макс Левин

Верховна Рада на позачерговій сесії 30 липня розгляне законопроект про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Почати засідання планують із розгляду кадрових питань, які стосуються компетенції Ради, при цьому їх перелік не уточнюють.

Потім депутати візьмуться за проекти постанов, внесених у порядку, що передбачений статтею 48 регламенту. Відповідно до неї, Рада може розглянути пропозиції депутатів про скасування раніше затверджених законів, якщо, на думку парламентаріїв, їх було затверджено з порушенням процедури.

Крім цього, на порядку денному позачергової сесії законопроекти про внесення змін до державного бюджету: про збільшення розміру держгарантій у 2,6 разу до 39,3 млрд гривень для кредитування АПК 2012 (№ 11034) і про держгарантії в 29,5 млрд гривень за планованим кредитом Держбанку розвитку Китаю на заміщення газу вугіллям (№ 11025).

Після змін до бюджету розглянуть питання ратифікації угоди про зону вільної торгівлі.

Потім депутати розглянуть проекти про встановлення підприємствам з інвестпроектами в пріоритетних галузях 0% податку на прибуток в 2013-2017 рр. (№ 11028), а також зміни до закону про іпотечні облігації.

Нагадаємо, позачергова сесія Ради повинна відбутися 30 липня з ініціативи 157 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram