ГоловнаПолітика

Скандальним польським радіоведучим загрожує три роки в'язниці

За образу українок суд може покарати шоуменів і фінансово.

Скандальним польським радіоведучим загрожує три роки в'язниці
Фото: obozrevatel.com

Варшавська прокуратура вирішила почати офіційне розслідування справи про образливі висловлювання стосовно українок із боку польських шоуменів Куби Воєвудського і Міхала Фігурського.

Про це повідомила заступник прокурора районної прокуратури Варшава-Прага Південь, яка займається цією справою, Анна Левандовська, повідомляє "Радіо "Свобода".

За її словами, слідчі кваліфікували цю справу за статтею Кримінального кодексу, яка передбачає покарання до 3 років ув'язнення за "публічну зневагу до групи людей або до окремої людини через її національну, етнічну, расову чи релігійну приналежність або відсутність релігійних переконань".

Суд також може покарати порушників закону фінансово, призначивши штраф від 25 тисяч до понад 250 тисяч євро.

Польська прокуратура почала попереднє розслідування щодо образливих виразів стосовно українок на підставі повідомлень засобів масової інформації наприкінці червня. Воно повинно було завершитися або закриттям справи, або рішенням про початок офіційного розслідування.

Висловлювання Воєвудського і Фігурського про домогосподарок з України викликали міжнародний скандал.

Український МЗС виступив із вимогою публічних вибачень, польський МЗС назвав такі висловлювання "ідіотськими та хамськими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram