ГоловнаПолітика

Луценко вимагає допиту слідчого у справі про отруєння Ющенка

Екс-міністр також просить долучити до справи довідку про осіб, причетних до отруєння.

Луценко вимагає допиту слідчого у справі про отруєння Ющенка
Фото: EPA/UPG

Юрій Луценко вимагає від суду витребувати з Генпрокуратури довідку слідчого Олексія Донського про осіб, причетних до отруєння Віктора Ющенка, і викликати самого слідчого до суду.

Відповідне клопотання він оголосив на засіданні.

"Необхідно витребувати довідку Донського, в якій йдеться про низку осіб, причетних до отруєння Віктора Ющенка... Також викликати до суду самого Донського", - зазначив екс-міністр.

Луценко підкреслив, що Донського необхідно запитати, чи були в Генпрокуратурі докази причетності водія колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентина Давиденка до отруєння Ющенка.

За його словами, цей документ був основою для дій колишнього співробітника департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Олега Павленова і екс-заступника начальника департаменту карного розшуку МВС Володимира Тарасенка, а також для затвердження екс-міністром продовження оперативно-розшукової справи проти Давиденка.

Він зазначив, що довідка була оприлюднена в блозі журналіста Мустафи Найєма.

Крім того, Луценко просить суд витребувати статтю 6, пункт 6-7 відомчої інструкції МВС, затвердженої наказом від 17 липня 2004 №007, яка роз'яснює, хто уповноважений закривати оперативно-розшукову справу, а також лист-підтвердження про відкриття оперативно-розшукової справи.

Вислухавши клопотання підсудних, суддя Ганна Медушевська пішла в дорадчу кімнату для ухвалення рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram