ГоловнаПолітика

Кравчук заявив про створення Януковичем комісії з питань закону про мови

Чи є ця комісія новим кроком у протистоянні навколо документа - невідомо.

Кравчук заявив про створення Януковичем комісії з питань закону про мови

Президент Віктор Янукович призначив групу фахівців для роботи над поліпшенням закону про мови.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" повідомив екс-президент Леонід Кравчук.

"Янукович мені подзвонив. Сказав, що ним призначена група фахівців. Вони працюють над тим, як поліпшити той законопроект. Або змінити його так, щоб українська мова мала всі можливості для розвитку", - сказав він.

Кравчук зазначив, що Хартія регіональних мов, до якої апелюють захисники мовного законопроекту, спрямована на захист мов, які гинуть.

Заради єдності України ми не можемо допустити закону Ківалова - Колесніченка. Із цим погоджується Президент Янукович. Не знаю, чи вдасться йому дотримуватися такої позиції до логічного завершення цієї проблеми. Адже закон проштовхує Партія регіонів, а він перебуває під її впливом. Тобто Янукович не може сказати, що тут він сам по собі, а партія - сама по собі

— Леонід Кравчук
"Якщо російська гине, то це означає - ті, хто це стверджує, хворі на голову або сліпі. Тому що в Україні сьогодні російська має більше переваг, ніж українська. Фактичних переваг. Газети, журнали, книги, прайм-тайм на телебаченні і радіо - все це російська мова", - обурився екс-президент.

Раніше стало відомо, що Янукович доручив Кабміну розглянути поправки до закону про мовну політику. Чи говорив Янукович у розмові з Кравчуком про це доручення, чи йдеться про нову комісії - невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram