ГоловнаПолітика

Колесніченко: ОБСЄ хоче дестабілізувати ситуацію в Україні

Одіозний нардеп розкритикував Верховного комісара ОБСЄ за його позицію щодо мовного закону.

Колесніченко: ОБСЄ хоче дестабілізувати ситуацію в Україні
Встреча Колесниченко и Воллебека
Фото: www.partyofregions.org.ua

Нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що негативна позиція Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Кнута Воллебека щодо мовного закону демонструє зацікавленість європейських політиків у дестабілізації ситуації в Україні.

"Учора пан Кнут Воллебек викроїв цілих півгодини для зустрічі зі мною, при цьому він встиг зустрітися з Яценюком та іншими новоявленими експертами з мовного питання. Ця негативна позиція Кнута Воллебека демонструє, що багато європейських політиків зацікавлені в дестабілізації ситуації в Україні", - сказав журналістам Колесніченко.

За словами депутата, йому незрозуміло, чому Воллебек бере на себе сміливість коментувати законопроект, адже єдиним експертним органом в цьому питанні, який визнано законодавством України, може бути Венеціанська комісія Ради Європи. Своєю чергою, Венеціанська комісія, за твердженням Колесніченка, дала позитивну оцінку законопроекту "Про засади державної мовної політики".

"Цікаво, що у всіх країнах, через які проходив дипломатичний шлях пана Воллебека, з часом спалахували міжетнічні конфлікти", - охарактеризував свого опонента парламентарій.

Також Колесніченко зазначив, що в комісара ОБСЄ під час його візитів в Україну завжди знаходиться час, щоб зустрітися з угорцями, румунами, татарами, але ніколи - для зустрічі з найчисленнішою нацменшиною України - росіянами.

"Мене вразило зауваження Кнута Воллебека щодо фінансового підґрунтя законопроекту. Я йому відповів, що раніше будь-які бланки громадянин України отримував за свої ж власні гроші, тепер за свої власні гроші він отримуватиме бланки своєю рідною мовою", - додав депутат.

Нагадаємо, Воллебек заявив, що мовний закон роз'єднує українське суспільство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram