ГоловнаПолітика

У ДПтС пояснили, чому Тейшейра пізно дізнався про побачення з Тимошенко

Представники відомства вважають, що екс-прем'єр повинна була сама сказати про зустріч гостям.

У ДПтС пояснили, чому Тейшейра пізно дізнався про побачення з Тимошенко
Фото: Макс Левин

Державна пенітенціарна служба не повідомила послу Євросоюзу в Україні Жозе Мануелю Пінту Тейшейрі про дозвіл на зустріч з Юлією Тимошенко, оскільки про зустріч просив не він, а екс-прем'єр.

Про це йдеться в заяві ДПтС, розміщеній на сайті відомства.

"Засуджена Тимошенко згоду на побачення з послом ЄС в Україні Тейшейрою отримала винятково на підставі своєї заяви", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, в своїй заяві від 24 липня Тимошенко написала: "Завтра, 25.07.2012, до мене на короткострокове побачення прибудуть посол ЄС в Україні пан Тейшейра Ж.М.П. і заступник голови партії "Батьківщина" Турчинов О.В. ... Побачення я буду проводити з обома людьми одночасно".

"Від самого посла останнім часом подібних звернень до керівництва ДПтС не надходило. Тому ДПтС вважає, що для написання такої заяви засуджена Тимошенко мала підстави і попередні домовленості з особами, про побачення з якими вона просила", - уточнює служба виконання покарань.

Керівництво ДПтС заявило, що не зобов'язане нікого інформувати про подібні рішення, крім особи, яка звернулася із заявою.

Нагадаємо, представництво Євросоюзу в Україні опублікувало заяву, що Тейшейрі пізно повідомили про можливість зустрічі з Тимошенко в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram