ГоловнаПолітика

Заарештований екс-адміністратор "Родовід банку" почав голодування

Адвокат каже, що суд порушив виборчі права Щербини.

Заарештований екс-адміністратор "Родовід банку" почав голодування
Фото: Макс Левин

Заарештований колишній тимчасовий адміністратор банку "Родовід" Сергій Щербина оголосив голодування.

Про це "Українську правду" повідомив його адвокат Олег Поваляєв.

За словами адвоката, Щербина прийняв таке рішення "у зв'язку з порушенням його конституційних прав обирати та бути обраним".

Як повідомив Поваляєв, три тижні тому Щербина звернувся до суду з клопотанням про забезпечення його доставки під конвоєм до ЦВК із метою подачі документів.

"Це клопотання суд міг розглянути й поза засіданням. Однак не зробив цього", - зазначив він. За словами адвоката, через ігнорування цього клопотання Щербина оголосив голодування.

Також Поваляєв розповів, що судове засідання у справі про розкрадання в банку "Родовід" у четвер не відбулося через те, що інший підсудний Володимир Артюх, із дозволу суду, поїхав у відрядження в російське місто Краснодар.

"За нашою інформацією, Артюх перебуває на полюванні на Камчатці", - додав Поваляєв.

Як відомо, раніше Артюх, який був генпідрядником реконструкції НСК "Олімпійський", визнав себе винуватим у причетності до розкрадань у "Родоводі".

Нагадаємо, Щербину затримала Служба безпеки України навесні 2010 року. Його підозрюють у розтраті банківського майна в особливо великих розмірах. Екс-адміністратору загрожує від 7 до 10 років тюремного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram