ГоловнаПолітика

Азаров упевнений, що Янукович піде на копроміс щодо мовного закону

Але українська позиція, на думку глави уряду, ірраціональна.

Азаров упевнений, що Янукович піде на копроміс щодо мовного закону

Прем'єр-міністр Микола Азаров запевняє, що президент Віктор Янукович готовий піти на компроміс щодо декотрих положень "мовного" закону.

Про це він заявив в інтерв'ю російській газеті "Завтра".

"Наш уряд проводить постійну лінію на єдність країни. І через це іноді нас звинувачують у якійсь непослідовності, м'якості, нерішучості", - зазначив прем'єр.

"Річ зовсім не у відсутності рішучості або м'якості. Річ у тому, що ми, за суттю своєю, протистоїмо силам, які є ірраціональними. І ці ірраціональні сили радикальні. Тому ми змушені проводити політику максимальної обережності, вдумливості, політику компромісу. Саме тому, що ми хочемо єдності країни", - уточнив Азаров.

Прем'єр зазначив, що закон про мову - це реакція "політичної сили на те, що відбувалося в нашій країні протягом п'ятирічного перебування при владі цих "помаранчевих".

"Я не бачу конструктиву в позиції тих сил, які виступають проти закону про мову", - додав він.

"Президент і уряд чітко визначили свою позицію. Ми заявили, що досконало вивчимо пропонований закон, і якщо цей закон, висунутий двома народними депутатами, містить положення, які необхідно змінити, якщо поправки до цього закону розсудливі, ми готові піти на компроміс, бо поле для компромісу дуже широке", - підсумував Азаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram