ГоловнаПолітика

Кабмін дав іще два тижні на доопрацювання законопроекту про вищу освіту

Загалом документ підтримали, але не затвердили.

Кабмін дав іще два тижні на доопрацювання законопроекту про вищу освіту
Глава рабочей группы по доработке законопроекта Михаил Згуровский
Фото: Макс Левин

Уряд відклав розгляд нового законопроекту про вищу освіту.

Про це "Українським новинам" повідомив представник прес-служби Кабміну.

Кабмін на засіданні в середу розглянув цей законопроект, загалом підтримав його, але скерував на доопрацювання, щоби знову повернутися до його розгляду через два тижні.

Нагадаємо, первинну версію законопроекту "Про вищу освіту" було розроблено Міносвіти 2010 року. Документ, зокрема, дозволяв вузам щорічно проводити перерахунок плати за контрактне навчання з урахуванням інфляції, зберігаючи повний міністерський контроль над діяльністю навчальних закладів. Також узаконювалися правила прийому абітурієнтів на підставі результатів ЗНО, середнього балу атестата та творчого конкурсу. Законопроект викликав критику академічної спільноти й акції протесту студентів, після яких Президент Віктор Янукович доручив доопрацювати документ.

У листопаді 2011 року було підготовлено новий варіант законопроекту, який, зокрема, вводив поняття "плагіат", але не звужував повноваження міністерства і, як і раніше, дозволяв вузам змінювати розмір плати за навчання залежно від індексу інфляції.

28 грудня 2011 року цей документ було зареєстровано у Верховній Раді, але в січні прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував провести додаткові консультації зі студентськими профспілками, для чого було створено робочу групу під керівництвом ректора Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" Михайла Згуровського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram