ГоловнаПолітика

У ПР визнають можливість обрання в парламент Тимошенко і Луценка

Для цього потрібно зняти судимості з обох протягом чотирьох років.

У ПР визнають можливість обрання в парламент Тимошенко і Луценка
Фото: EPA/UPG

У Партії регіонів допускають можливість обрання в парламент VII скликання засуджених до різних термінів позбавлення волі лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко та голови партії "Народна самооборона" Юрія Луценка.

Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Це дійсно відповідає чинному законодавству: якщо в той чи інший спосіб звільняється мажоритарний округ, наприклад, депутат складає повноваження, тоді в ньому проводять нові вибори. Але зробити це можна лише протягом чотирьох років", - зазначив перший заступник голови парламентського комітету із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник (Партія регіонів).

"Думаю, що все це просто розмови. Поки Юлія Тимошенко і Юрій Луценко перебувають у місцях позбавлення волі, норми цього закону (про вибори народних депутатів) на них не поширюються, - зазначив заступник комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Олександр Черноморов (Партія регіонів). - Однак якщо їх звільнять і з них знімуть судимість, про участь у виборах дійсно можна буде говорити".

Нагадаємо, про те, що існує можливість обрання до Верховної Ради VII скликання Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, вчора заявив перший заступник голови парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Якщо Юлія Тимошенко та Юрій Луценко не зможуть зареєструватися за партійними списками, то протягом наступних чотирьох років можна буде провести позачергові вибори в будь-якому мажоритарному окрузі", - пояснив він. Соболєв уточнив, що зробити це дозволяють норми нового Закону "Про вибори народних депутатів", який, за словами нардепа, будучи "пасткою для влади", передбачає такий вихід із ситуації, що склалася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram