ГоловнаПолітика

ПР заявила про застосування адмінресурсу на виборах Ради, - КВУ

В організації заявили, що на конференції в Донецьку "регіонали" приділили увагу "не тим" питанням.

ПР заявила про застосування адмінресурсу на виборах Ради, - КВУ
Фото: trend.az

У Донецьку Партія регіонів публічно оголосила про застосування адміністративного ресурсу на майбутніх виборах у Верховну Раду.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

За словами організації, 21 липня на конференції Донецької облорганізації Партії регіонів заступник голови облорганізації ПР, голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький основну увагу приділив результатам роботи місцевих органів влади, а не діяльності партійних організацій.

"Забезпечити взаємодію місцевих органів влади, кандидатів-мажоритарників, партійних організацій щодо вирішення соціально-економічних проблем у містах і районах Донецької області", - йшлося в одному з пунктів рішення про основні напрями діяльності парторганізацій в умовах виборчої кампанії.

Як зазначили в Комітеті, таке рішення не узгоджується з чинним в Україні законодавством. "Так, закон України "Про вибори народних депутатів України" не наділяє кандидатів у народні депутати ніякими правами та обов'язками за спільним рішенням із місцевими органами влади соціально-економічних проблем. Зокрема, ст. 4. Закон України "Про політичні партії в Україні" вказує, що органам державної влади, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам заборонено виокремлювати у своєму ставленні певні політичні партії чи надавати їм привілеї, а також сприяти політичним партіям, якщо інше не передбачено законом, у здійсненні їх діяльності", - наголошено в заяві.

Крім того, за словами активістів, у разі практичного застосування задекларованого підходу, державні та комунальні ресурси будуть спрямовуватися на передвиборну кампанію однієї політичної сили, що нівелює принцип рівних можливостей для всіх суб'єктів виборчого процесу.

Нагадаємо, сьогодні вночі, 24 липня, в місті Стрий Львівської області невідомі вчинили підпал офісу Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram