ГоловнаПолітика

Ющенко хоче, щоб Янукович до нього прислухався

"Нашоукраїнець" сказав, що взагалі найбільше критикує Януковича.

Ющенко хоче, щоб Янукович до нього прислухався
Фото: Макс Левин

Екс-президент України, голова партії "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що під час ухвалення рішення про підписання "мовного" закону Віктор Янукович повинен розраховувати на поради колишніх голів держави.

Таку думку він висловив в ефірі "5 каналу".

За його словами, питання статусу російської мови буде залежати він виборів у парламент восени цього року.

"Я займаюся, наприклад, тим, що було б дуже добре, якби три українські президенти сьогодні стали солідарними, висловилися щодо цієї позиції (ухвалення закону про мови - LB.ua) і схилили діючого Президента використати той важіль, який дійсно в його руках, - накласти вето", - повідомив екс-президент, додавши, що "в Президента вибір, м'яко кажучи складний, тому що в кожному разі йому буде піднято "жовту картку", або однією частиною, або іншою".

"Я думаю, що голос першого президента, і другого, і третього, може бути критичним для того, щоб на них або спертися діючому Президентові, ухвалити рішення і пояснити нації, чому тільки так треба було їм вчинити. Це місія президентів, шановні", - зазначив лідер "Нашої України".

При цьому Ющенко сказав, що більше, ніж він, Януковичеві ніхто зауважень не робить. "Я думаю, що більше, ніж я, на тему антиукраїнської політики, діючому Президентові у вічі ніхто не говорив. Я можу це стверджувати", - сказав політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram