ГоловнаПолітика

Кримські татари ще не вирішили, з ким підуть на вибори в Раду

Кримські татари змушені співпрацювати, оскільки, як вони переконані, не мають гарантій представництва в парламенті.

Кримські татари ще не вирішили, з ким підуть на вибори в Раду
Фото: e-crimea.info

Курултай - загальнонаціональний з'їзд - кримськотатарського народу доручив Меджлісу продовжити переговори з демократичними політичними силами України про партнерські відносини на виборах до Верховної Ради.

Про це йдеться в постанові з'їзду, ухваленій у суботу ввечері в Сімферополі.

"Чинне законодавство, не надаючи можливості гарантованого представництва корінного народу Криму у Верховній Раді України, яку обирають кримські татари, зобов'язує нас налагоджувати партнерські відносини з національно-демократичними силами України, декларують ідеологічні цінності, близькі за своїми цілями і завданнями до прагнень і сподівань кримськотатарського народу", - сказано в документі.

Відтак курултай доручив Меджлісу продовжити переговори і консультації з політсилами України для включення представників кримських татар у гарантовану частину виборчого списку й обов'язкового узгодження кандидатур, висунутих в одномандатних виборчих округах Криму.

Окрім того, Меджліс зобов'язаний до 12 серпня ухвалити рішення про консолідовану позицію кримських татар на виборах 28 жовтня і забезпечити його виконання всіма органами національного самоврядування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram