ГоловнаПолітика

В Одесі завершився "Сі Бриз-2012"

Темою навчань стала операція з безпеки на морі.

В Одесі завершився "Сі Бриз-2012"
Фото: seafarersjournal.com

Навчання ВМС України і США із запрошенням інших країн "Сі Бриз - 2012", які відбувалися з 9 липня в Одесі та області, завершилися.

Темою навчань було проведення операції з безпеки на морі.

Як сказав під час церемонії закриття тимчасово виконуючий обов'язки командувача ВМС України віце-адмірал Юрій Ільїн, "головним результатом навчань стало якісне та безпечне проведення багатонаціональними силами усього комплексу запланованих заходів, висока злагодженість і взаємосумісність штабів і тактичних груп".

За словами віце-адмірала, навчання стали головним міжнародним заходом підготовки ВМС України 2012 року, "коли наша держава активно реалізує курс на європейську інтеграцію".

Як стверджує Ільїн, українські кораблі та підрозділи під час навчань поліпшили взаємосумісність з кораблями та підрозділами інших країн, що, на його думку, дає можливість надалі рухатися вперед.

"Тобто ми в перспективі можемо використовувати підготовлені під час навчань підрозділи в багатонаціональних операціях", - зазначив Ільїн.

Співдиректор навчань, капітан першого рангу Джеймс Айкен під час виступу на церемонії закриття зазначив, що багатонаціональними силами проведена спільна робота, "яка в майбутньому буде сприяти проведенню миротворчих і гуманітарних операцій". Американський офіцер подякував місцевим органам влади, керівництву Збройних сил України, силовим структурам за сприяння в підготовці та проведенні заходів.

У церемонії закриття також взяв участь перший заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, віце-адмірал Ігор Кабаненко, представники керівництва Одеської облдержадміністрації, військових формувань, що дислокуються в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram