ГоловнаПолітика

Дочка Тимошенко боїться силової доставки матері на "кенгуру трайл"

Євгенія впевнена, що рейтинг мами зростає.

Дочка Тимошенко боїться силової доставки матері на "кенгуру трайл"
Фото: Макс Левин

Дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія вважає імовірним застосування сили до матері для доставки на процес у справі ЄЕСУ.

Про це вона заявила в інтерв'ю Голосу Америки.

"Так, такий ризик є", - сказала вона у відповідь на питання про імовірність такого сценарію.

"Вони вже приготували для неї місце, якусь скляну клітку, схожу на акваріум. Журналісти так її і називають. Мама зможе там лежати, але буде повністю ізольована від залу: вона не зможе нічого сказати, якщо суддя не захоче включити їй мікрофон. Це якесь шоу, "кенгуру трайл", як називають такі опереткові судилища в Америці", - заявила Євгенія.

"Це нова спроба засудити її за цілком сфабрикованим обвинуваченням. Юристи називають це "справою про усні перекази". Тому що її звинувачують в усних розпорядженнях бухгалтеру заповнити декларації про повернення ПДВ. Очевидно, що це не злочин, але широка публіка не буде розбиратися в деталях і в суті цієї цілком сфальсифікованої справи. Звичайно, влада буде намагатися якнайшвидше винести другий обвинувальний вирок - до того, як буде оголошено рішення Європейського суду з прав людини (ми сподіваємося, воно буде для нас позитивним), і вона в будь-якому випадку залишиться у в'язниці", - сказала дочка Тимошенко.

Її також запитали, як вона оцінює вплив перебування за ґратами Юлії Тимошенко на підтримку громадськістю.

"Рівень її підтримки досі високий і продовжує зростати. Люди сприймають її як жертву несправедливого судочинства. Для українців очевидно, що це випадок політичних репресій, і вони ще більше стають на її бік. Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, її рейтинг на 4% перевищує рейтинг Януковича і його партії. Своїми діями Янукович фактично шкодить собі. Але ним опанував страх перед тим, що з'являться інші лідери. І цей страх затьмарив здоровий глузд політика", - вважає Євгенія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram