ГоловнаПолітика

ЄСПЛ підтвердив слухання справи Тимошенко 28 серпня

Рішення ухвалять на більш пізньому етапі.

ЄСПЛ підтвердив слухання справи Тимошенко 28 серпня
Фото: gocompare.com

Європейський суд з прав людини анонсував, що 28 серпня відбудуться публічні слухання з приводу скарги Юлії Тимошенко щодо її взяття під варту.

Як зазначено в анонсі, переданому в п'ятницю в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна", після відкритої частини слухань суд продовжить роботу в закритому режимі. Рішення винесуть на більш пізньому етапі.

Окрім того, ЄСПЛ вказує, що якщо "того вимагатимуть обставини", Тимошенко може зробити "свіжий запит", оскільки суд "продовжує працювати над цим питанням".

У ЄСПЛ також повідомили, що для представників ЗМІ зарезервовано обмежену кількість місць, тому пресу просять звернутися в прес-службу суду заздалегідь.

Як повідомляли, Тимошенко подала скаргу до ЄСПЛ 10 серпня 2011року, в якій вона стверджує, що її затримання було політично мотивованим, не було судового розгляду законності її утримання під вартою в СІЗО Києва, а умови її утримання були недостатніми, щоб отримати належну медичну допомогу .

У скарзі екс-прем'єр вказує на статтю 3 Європейської конвенції з прав людини (заборона поводження або покарання,

що принижує гідність), статтю 5 (право на свободу й особисту недоторканність), статтю 8 (право на приватне життя) і статтю 18 (обмеження прав).

14 грудня минулого року

суд ухвалив рішення про пріоритетний розгляд справи у зв'язку "із серйозним і делікатним характером звинувачень".

15 березня 2012

року суд доручив українському уряду забезпечити Тимошенко адекватну медичну допомогу.

31 травня ЄСПЛ виніс рішення, яким було встановлено, що уряд виконав це доручення. Водночас суд відмовився Тимошенко задовольнити її прохання від 25 квітня про дозвіл лікуватися в Німеччині, в клініці "Шаріте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram