ГоловнаПолітика

У Європарламенті закликають Лутковську розслідувати законність справи TВi і LB.ua

Коваль звернувся з відкритим листом до омбудсмена.

У Європарламенті закликають Лутковську розслідувати законність справи TВi і LB.ua
Фото: http://obzormd.com

Голова делегації Європарламенту в Комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна Павел Коваль звернувся до омбудсмена Валерії Лутковської з проханням розслідувати законність виїмки документів податкової на телеканалі TВi, а також порушення кримінальної справи проти LB.ua.

Про це йдеться у відкритому листі парламентарія.

"Поточний стан свободи слова та забезпечення прав людини в Україні є лакмусовим папірцем для української демократії в очах міжнародної спільноти. Вважаю, що зазначені обмеження прав журналістів порушують передбачені Європейською конвенцією з прав людини права на свободу думки і слова, на вільне висловлення своїх поглядів і переконань", - заявив голова делегації Європарламенту.

Він також наголосив, що 9 лютого 2012 року Верховна Рада ввела мораторій на будь-які перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії.

Нагадаємо, 12 липня 2012 року співробітники податкової міліції здійснили виїмку документів фінансово-господарської діяльності телеканалу TВi за період з 2008-го по 2012 рік на підставі постанови Шевченківського районного суду м. Києва від 9 липня 2012 року.

Виїмку проводили в рамках розслідування кримінальної справи №79-0261, яку порушили проти генерального директора TВi Миколи Княжицького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram