ГоловнаПолітика

"Свобода" піде на вибори самостійно, - член партії

Тягнибок пообіцяв співпрацювати з опозицією на мажоритарці.

"Свобода" піде на вибори самостійно, - член партії
Олег Тягнибок
Фото: Макс Левин

ВО "Свобода" піде на вибори до Верховної Ради самостійно, але продовжить співпрацю з Об'єднаною опозицією в мажоритарних округах.

Про це журналу заявив член політради "Свободи" Юрій Сиротюк.

За його словами, лідер партії Олег Тягнибок вирішив йти на вибори окремо, але далі співпрацюватиме з Об'єднаною опозицією в мажоритарних округах, а в разі потрапляння в парламент створить з нею коаліцію, щоб забезпечити опозиційну більшість.

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала пояснив причину несподіваної зміни планів "свободівців". За даними Центру Разумкова, рівень підтримки "Свободи" становить 3%. Тобто партія має шанс набрати до виборів відсутні 2% і самостійно, "без посередників" зайти в парламент.

"Мовне питання мобілізувало електорат Тягнибока, - зазначив Бала. - Тепер важливо вичавити із цієї ситуації все і прорватися в парламент на гребені народного невдоволення".

Нагадаємо, раніше Олег Тягнибок заявляв, що його партія зможе подолати 5%-й бар'єр на парламентських виборах, але побоюється, що набрані голоси в неї можуть відібрати внаслідок фальсифікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram