ГоловнаПолітика

Справу Луценка можуть закрити, - адвокати

Баганець заявляє, що термін давності закінчується 6 серпня.

Справу Луценка можуть закрити, - адвокати
Фото: ukrgazeta.com

Адвокати Юрія Луценка допускають закриття кримінальної справи екс-голови МВС у зв'язку з закінченням строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це журналістам після суду над Луценком повідомив його адвокат Олексій Баганець.

"Це злочин не великої тяжкості, де термін давності три роки з моменту вчинення. Тому вважайте, що 6 серпня цього року закінчується термін давності притягнення до кримінальної відповідальності за цією статтею. Це означає, що суд має право закрити кримінальну справу за строками давності притягнення до відповідальності", - сказав він.

Баганець зазначив, що захист іще в травні 2011 року говорив про відсутність у діях Луценка складу злочину, передбаченого ч. 3 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, тому в разі закриття судом справи у зв'язку із закінченням строків давності, на його думку, це буде кращим результатом для державного обвинувачення.

"Потрібно було півтора року, щоб вони зрозуміли після рішення Європейського суду, що не можна йти по беззаконню, а треба хоч більш-менш звертати увагу на вимоги закону, тому, я так зрозумів, вони знайшли такий спосіб підвести цю справу під зміну обвинувачення і кваліфікувати дії за такою статтею, за якою скоро закінчується термін давності притягнення до кримінальної відповідальності", - сказав він.

Він зазначив, що з травня 2011 року в цій справі не змінилося нічого, і суд не задовольнив жодного клопотання захисту про доповнення слідства.

Нагадаємо, державне обвинувачення ініціювало перекваліфікацію інкримінованого Луценкові звинувачення за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) на частину 1 статті 367 (службова недбалість).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram