ГоловнаПолітика

Київський прокурор: справа проти Княжицького не пов'язана з втручанням у роботу ЗМІ

Мельник прокоментував ситуацію з каналом ТВі.

Київський прокурор: справа проти Княжицького не пов'язана з втручанням у роботу ЗМІ
Анатолий Мельник
Фото: mair.in.ua

Кримінальну справу за фактом ухиляння від сплати податків на суму понад 3 млн грн посадовими особами телеканалу ТВі не можна трактувати, як втручання в роботу ЗМІ.

Про це заявив прокурор Києва Анатолій Мельник.

"Я вважаю, що на сьогодні говорити про те, що це є втручанням або перешкоджанням роботі ЗМІ передчасно. І взагалі немає необхідності говорити про це, оскільки йдеться про фінансово-господарську діяльність зазначеного підприємства, керівником якого є Княжицький", - заявив він .

За його словами, під час перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства було встановлено факт ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн грн. Окрім того, Мельник нагадав, що законність рішення про порушення кримінальної справи можна оскаржити в судовому порядку.

"Усі зацікавлені особи мають право оскаржити порушення кримінальної справи в суді", - зазначив він.

Зазначимо, 19 липня уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що з'ясовує ситуацію навколо телеканалу ТВі, а з приводу інтернет-видання LB.ua не отримувала звернень.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович висловив стурбованість подіями, що відбуваються навколо вітчизняних ЗМІ, у тому числі щодо порушення кримінальних справ проти LB.ua та телеканалу TBi й доручив перевірити законність кримінального переслідування журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram