ГоловнаПолітика

Лутковська: права Тимошенко не порушують

Омбудсмен відмовилася коментувати кримінальну справу екс-прем'єра.

Лутковська: права Тимошенко не порушують
Фото: obozrevatel.com

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська переконана, що права екс-прем'єра Юлії Тимошенко не порушують.

Про це Лутковська сказала сьогодні на брифінгу, відповідаючи на запитання, чи дотримуються права Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, і чи є політичний аспект у кримінальних справах проти цих людей.

"Щодо справи Тимошенко, щодо дотримання її прав - тут, власне, на сьогодні я не можу зрозуміти, чому можуть виникнути такі запитання", - сказала Лутковська.

Вона зазначила, що "стосовно справи Луценка, там, здається, є повний контроль щодо того, яким чином на сьогодні дотримано його прав".

При цьому омбудсмен додала, що не може коментувати кримінальні справи проти колишніх посадових осіб, тому що не має стосунку до політики. "Щодо того, чи є політичні мотиви - це зовсім інше питання, яке взагалі не стосується прав людини. Політичний аспект - поза межами цього офісу (офісу омбудсмена)", - зазначила вона.

На запитання журналістів, чи знає вона про те, що вчора Тимошенко не давали можливості поговорити по телефону, Лутковська відповіла, що з інформації ЗМІ сьогодні дізналася, що телефон екс-прем'єру таки надали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram