ГоловнаПолітика

Опозиція обіцяє скасувати "фантазії Тігіпка" щодо пенсійної реформи

Опозиціонери також планують ліквідувати всі VIP-пенсії.

Опозиція обіцяє скасувати "фантазії Тігіпка" щодо пенсійної реформи
Андрей Павловский
Фото: heritage.com.ua

Об'єднана опозиція обіцяє прописати у своїй передвиборній програмі на вибори зобов'язання скасувати пенсійну реформу.

Про це під час круглого столу з обговорення проекту передвиборної програми "Соціальна політика: реальна турбота про людину" сказав депутат Ради Андрій Павловський (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина").

"Перше, що зробить опозиція, - скасуємо ці фантазії Тігіпка про пенсійну реформу і проведемо цю пенсійну реформу", - заявив депутат.

Зокрема, опозиціонери планують ліквідувати всі VIP-пенсії та ухвалити єдиний пенсійний кодекс замість діючих нині декількох десятків законів, що регулюють виплати пенсій окремим категоріям громадян.

Планують, що в передвиборній програмі буде передбачено формулу нарахування пенсій, що складається тільки з двох показників - трудовий стаж і розмір заробітку.

"Щодо пенсійного віку, то ми вважаємо, що людина повинна сама визначати, коли йти на пенсію. Тільки вона повинна розуміти, що від цього залежатиме розмір пенсії", - сказав Павловський.

Також, за словами депутата, планують збільшити прожитковий мінімум до 2400 гривень, а мінімальну зарплату на законодавчому рівні встановити в розмірі, який буде перевищувати прожитковий мінімум.

"Після встановлення нових прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати найближчим часом можна було б вийти на рівень середньомісячної зарплати в Україні не менш ніж 1 тис. доларів", - додав депутат.

Опозиціонери вважають, що соціальна політика держави насамперед повинна базуватися на принципах справедливості.

Нагадаємо, в липні 2011 року парламент увів підвищення пенсійного віку для жінок із 55 до 60 років зі щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram