ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

"УДАР" пропонує юридичну допомогу LB.ua і ТВі

Кличко вважає безпрецедентною справу проти LB.ua.

"УДАР" пропонує юридичну допомогу LB.ua і ТВі
Фото: http://kyiv.klichko.org

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко від імені цієї політичної сили висловив обурення з приводу порушення кримінальних справ проти представників незалежних ЗМІ - телеканалу ТВі й інтернет-видання LB.ua.

Про це повідомила прес-служба партії "УДАР".

"Наші юристи готові надати необхідну правову допомогу цим ЗМІ, а також іншим медіа, які сьогодні потерпають від свавілля влади", - сказав Кличко.

Порушені проти телеведучого Миколи Княжицького й інтернет-видання LB.ua кримінальні справи Кличко вважає "неприхованими спробами тиску на непідконтрольні владі медіа напередодні парламентських виборів".

Він також вважає, що ці справи серйозно вплинуть на імідж України, адже свобода медіа та незалежні ЗМІ є ключовою цінністю демократії.

"Відвертий силовий тиск на незалежні медіа є черговим серйозним ударом по міжнародній репутації України. На жаль, це удар не тільки по репутації діючої влади, яка за три тижні після Євро примудрилася знищити всі іміджеві досягнення чемпіонату. Це - удар по репутації цілої країни, яка в питанні свободи слова відкотилася щонайменше на 10 років назад", - заявив лідер "УДАРу".

Кличко вважає, що влада вишукує нові можливості для тиску на медіа.

ситуації з інтернет-виданням LB.ua ми вперше маємо такий прецедент, коли опубліковані в Інтернеті фотографії використано як підставу для порушення кримінальної справи. Очевидно, що такі підходи "креаторів" до розправи над медіа замовляють у високих кабінетах. Показово й те, що демонстративне переслідування відомого телеведучого і керівника критичного до влади медіа-ресурсу відбувається за два тижні до старту виборчої кампанії: щоб інші незалежні ЗМІ закрили рот "самостійно". Силовики поспішають із податковими перевірками саме до редакцій незалежних ЗМІ, адже після офіційного старту кампанії спроба закрити рот медіа ускладниться через мораторій на перевірку ЗМІ в передвиборний період", - йдеться в заяві лідера "УДАРу".

"Ми є свідками цинічної та цілеспрямованої кампанії проти незалежних ЗМІ, щодо яких влада демонструє силу і залякування. Якщо сьогодні вона дозволяє собі так поводитися з журналістами у столиці, можна тільки уявити, що "готується" для регіональних медіа", - констатують у партії.

"Ми закликаємо припинити переслідування працівників медіа, закрити всі ці сфабриковані справи і дати журналістам можливість виконувати свої професійні обов'язки", - заявив Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram